| Poprzedni temat::Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
apakaNowy(a)
|
Wysłany: Nie Lis 08, 2009 10:08 Temat postu: Nabór zimowy? |
|
|
|
mam pytanie - czy WSR będzie robiło nabór na semestr zimowy? od lutego 2010? czy trzeba czekać do września? |
|
| Powrót do góry |
|
pescaEkspert

Wysłany: Wto Lis 10, 2009 9:48 Temat postu: |
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
apakaNowy(a)
|
|
| Powrót do góry |
|
mar90Nowy(a)
|
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 16:04 Temat postu: |
|
|
|
Witajcie,
piszę do Was z takim oto problemem: w tym roku zapisałam się do policealnej szkoły Cosinus na kierunek organizacja reklamy. I muszę przyznać, że dokonałam chyba najgorszego wyboru - niekompetentna kadra (jedna z wykładowczyń myli daty historyczne), brak podziału na stopień zaawansowania języka (mając FCE wpatrywałam się w tablicę zapisaną w odmianie 'to be') poziom tragiczny - bo jak wyjaśnić fakt, że na zajęciach z plastyki wykładowczyni wchodzi z książką przeznaczoną dla klasy 5 szkoły podstawowej i głosi, że np. łącząc kolor zielony i żółty otrzymamy...
Jestem załamana, moja noga więcej tam już nie postanie, ale ponieważ studia zaczynam w roku 2010 lub 2011 (co bardziej prawdopodobne) pomyślałam o WSR (rychło w czas...). I moje pytanie brzmi - czy gdybym zaczęła naukę w semestrze zimowym, od lutego, byłaby szansa, żeby do września uzyskać tytuł technika? Może w indywiudalnym trybie?
Albo - w założeniu, że studia zaczęłabym w roku 2011 - czy po półtora roku (bo teraz od lutego niestety...) można ogarnąć materiał wymagany do uzyskania tytułu technika?
Mam nadzieję, że mi pomożecie, strzał w Cosinusa był zupełnie nietrafiony, teraz chciałabym zainwestować rozsądniej tylko nie wiem czy nie przegapiłam szansy, bo na studia wybędę do Łodzi.
Pozdrawiam (: |
|
| Powrót do góry |
|
pescaEkspert

Wysłany: Czw Lis 12, 2009 16:15 Temat postu: |
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
mar90Nowy(a)
|
Wysłany: Pią Lis 13, 2009 9:45 Temat postu: |
|
|
|
Ok, a można tak po prostu z zewnątrz wpaść do na zajęcia? Nie chcę znowu źle wybrać...
Jeśli jest taka opcja, to kiedy i gdzie macie zjazd? (organizacja reklamy)
( : |
|
| Powrót do góry |
|
DAVENowy(a)

|
Wysłany: Czw Gru 31, 2009 15:17 Temat postu: |
|
|
|
Witam również jestem zainteresowany nauką (fotografia) w WSR
Prosimy o wszelkie info nt. naboru 'śródsemestralnego'
Pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
LawendowaNowy(a)

|
Wysłany: Pią Sty 08, 2010 11:49 Temat postu: dokumenty |
|
|
|
Witam,
Interesuje mnie czy wśród dokumentów, które składam w ramach naboru wiosennego (tudzież zimowego, bo to w sumie będzie luty) zamiast świadectwa maturalnego można złożyć odpis dyplomu ukończenia studiów wyższych (interesuje mnie tryb zaoczny)?
Dyplom mam u siebie w Warszawie, a po świadectwo maturalne musiałabym jechać do innego miasta, więc to troche kłopot - stąd moje pytanie - czy takie ułatwienie wchodzi w rachubę?
Pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
nitkaCzasami coś napisze

Wysłany: Pią Sty 08, 2010 13:02 Temat postu: Re: dokumenty |
|
|
|
| Lawendowa napisał: | Witam,
Interesuje mnie czy wśród dokumentów, które składam w ramach naboru wiosennego (tudzież zimowego, bo to w sumie będzie luty) zamiast świadectwa maturalnego można złożyć odpis dyplomu ukończenia studiów wyższych (interesuje mnie tryb zaoczny)?
Dyplom mam u siebie w Warszawie, a po świadectwo maturalne musiałabym jechać do innego miasta, więc to troche kłopot - stąd moje pytanie - czy takie ułatwienie wchodzi w rachubę?
Pozdrawiam |
Dyplom też przyjmiemy. Zrobimy jego kopię i Ci oddamy  _________________ masz serce? Maks ma pół. www.sercemaksa.pl |
|
| Powrót do góry |
|
HrrabiaNowy(a)
Wysłany: Pon Sty 11, 2010 18:44 Temat postu: |
|
|
|
Witam!
ja rowniez na fotografie sie wybieram, pazdziernik nie wypalil, ale teraz wszystko jest na dobrej drodze  Ale zastanawia mnie jedno, czy z osob przyjetych na nabor zimowo/wiosenny powstana calkowicie nowe grupy? pytanie niby oczywiste, ale wole miec pewnosc  |
|
| Powrót do góry |
|
zielonyszerszenLoża WSR

Wysłany: Pon Sty 11, 2010 19:13 Temat postu: |
|
|
|
drogi Hrrabio
zaczynając od lutego czyli nowego semestru jesteś włączony do grupy która zaczęła naukę we wrześniu lub październiku 2009 i
robisz z nimi semestr II, III, IV i na końcu I
pozdrawiam _________________ ona zawsze przyjdzie tylko nie wiesz kiedy |
|
| Powrót do góry |
|
zielonyszerszenLoża WSR

Wysłany: Pon Sty 11, 2010 19:19 Temat postu: |
|
|
|
| DAVE napisał: | Witam również jestem zainteresowany nauką (fotografia) w WSR
Prosimy o wszelkie info nt. naboru 'śródsemestralnego'
Pozdrawiam |
nabór trwa
semesestr zaczyna się dla
dziennych wszystkich grup - 15 lutego
zaocznych grup SR i TV - 30,31 stycznia
zaocznych grup SG i FOTO - 20,21 lutego
dokumenty jakie trzeba złożyć podane są na stronie szkoły
 _________________ ona zawsze przyjdzie tylko nie wiesz kiedy |
|
| Powrót do góry |
|
LawendowaNowy(a)

|
Wysłany: Wto Sty 12, 2010 13:07 Temat postu: |
|
|
|
| zielonyszerszen napisał: | drogi Hrrabio
zaczynając od lutego czyli nowego semestru jesteś włączony do grupy która zaczęła naukę we wrześniu lub październiku 2009 i
robisz z nimi semestr II, III, IV i na końcu I
pozdrawiam |
Czy to oznacza, że będziemy "przerabiać materiał" od środka, a początek (czyli teoretycznie podstawy) na końcu? czy tez materiał semestralny jest niezależny od siebie i można ustalić dowolną kolejność?
Chce też zapytać czy osoby z naboru zimowego będą miały szansę wybrać sobie przedmioty dodatkowe zgodnie ze swoimi preferencjami i jesli tak - to sposród jakich przedmiotów można wybierać przy specjalizacji "studio grafiki"?
Pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
magic85Początkujący(a)

|
Wysłany: Wto Sty 12, 2010 19:50 Temat postu: |
|
|
|
Jeśli to będzie jak np zapisy przez internet to jak zdążysz to będziesz chodził na to co chcesz ... bo mnie się nie udało ale jest szansa na następny semestr |
|
| Powrót do góry |
|
DAVENowy(a)

|
|
| Powrót do góry |
|
|