Witamy w Szkola Reklamy, WSR
Strona główna|KONTAKT|REKRUTACJA|Forum|Otwarte Warsztaty TOSTER|Kursy Foto|Szkoła Wizażu
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Wszystko o przenośnym sprzęcie audio
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    WSR Strona Główna
->Muzyka
Poprzedni temat::Następny temat 
Autor Wiadomość
Bernardzik
Nowy(a)

PostWysłany: Pią Wrz 19, 2008 23:54
Temat postu: Wszystko o przenośnym sprzęcie audio
Odpowiedz z cytatem

W tym topicu będzie można swobodnie pogadać o sprzęcie audio, z jakiego na co dzień korzystamy, czy to w drodze do WSR, domu czy pracy.

Zastanawiam się czy są w WSR jacyś maniacy high-endowego dźwieku oprócz mnie. Z chęcią powymieniał się z kimś opiniami/informacjami na temat słuchawek i odtwarzaczy mp3.
Ja na przykład jestem ogromnym fanem słuchawek Sennheiser.

Jeśli będą chętni to prawdopodobnie będę zamieszczał tutaj jakieś testy sprzętu audio.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

bartek_f
Bywalec
Bywalec

PostWysłany: Pon Wrz 22, 2008 11:01
Temat postu: Re: Wszystko o przenośnym sprzęcie audio
Odpowiedz z cytatem

Bernardzik napisał:
Zastanawiam się czy są w WSR jacyś maniacy high-endowego dźwieku oprócz mnie. Z chęcią powymieniał się z kimś opiniami/informacjami na temat słuchawek i odtwarzaczy mp3.
ja jestem fanem ale fundusze nie pozwalają mi na zakup "kozackiego" sprzętu. Confused
za to kolekcjonuję płyty Very Happy ostatnio chciałem nabyć coś Budgie i rozważałem zakup jakiegoś gramofonu, bo na ebay znajdowałem tylko winyle Confused ale mi przeszło... winyle w Polsce są drogie Confused pozostanę przy srebrnych krążkach.. na jakiś czas Twisted Evil

trocu
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

PostWysłany: Pon Wrz 22, 2008 20:52
Temat postu: Re: Wszystko o przenośnym sprzęcie audio
Odpowiedz z cytatem

Bernardzik napisał:
Ja na przykład jestem ogromnym fanem słuchawek Sennheiser.

Nie jest zły, ale gdyby udało Ci się dorwać i przetestować chociaż jedną z poniższych firm, to byłoby naprawdę COŚ: Aurvana, Shure, Ultimate Ears, Klipsch Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Bernardzik
Nowy(a)

PostWysłany: Pon Wrz 22, 2008 21:52
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Co do Aurvana to bym polemizował, bo chodzi ci chyba o Creative, które według mnie są śmiesznie słabe w porównaniu do innych firm, które wymieniłeś.
Ostatnio miałem okazje przetestować dwa najwyższe modele słuchawek Shure E-530 i Ultimate Ears Triple.Fi 10. Shure E-530 maja lepsza izolacje od Triple.Fi 10, które maja Foam Eartips. Za to Triple.Fi 10 maja niewielka przewagę jakości dźwięku nad E-530. Obydwie pary słuchawek są genialne, tylko kosztują ponad 1.500zl każda Smile , a po za tym trzeba mieć świetne źródło do odsłuchu.
Ja zamówiłem sobie teraz Sennheiser CX 400, bo wyłącznie na takie starczają mi aktualnie fundusze. A po za tym jest to jedne z najlepszych pchełek Sennheisera.
Aktualnie mam Sennheisery MX 90 VC Style, które idą na sprzedaż.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Artur0
Ekspert
Ekspert

PostWysłany: Pon Wrz 22, 2008 21:53
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Ja mam dwa zestawy muszli Sennheiser i nie narzekam. ^^ Co do reszty to 3 razy głośniki 5.1. Jedne Creative'a Cambridge SoundWorks, drugie Tracer'a modelu nie pamiętam, ale gabarytowo jak te Creative'a, a trzecie od Sony do kina. Twisted Evil Nie chwaląc się wcale... Rolling Eyes Mp3 przenośnie to akurat specjalnie made in china za grosze, ale pamięciowo jako tako obszerne (2GB), bo zawsze mam nieszczęście do tych zabawek - a jak się zepsuje, lub zgubi, to wielka szkoda się niestanie, jeno tylko słuchawki staram się mieć dobre. Osobiście polecam te wciskane w mózg z gumkami. Nie wypadają, tłumią wszystkie głosy i nie wkur**iasz ludzi z rana w autobusie swoimi ulubionymi dźwiękami. Wink

Bernardzik
Nowy(a)

PostWysłany: Pon Wrz 22, 2008 22:10
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Właśnie te CX 400 to są dokanałówki, wiec dobrze wygłuszają. Też mnie wnerwiają tacy ludzie co na maksa rano muze puszczają w słuchawkach, a z tą osobą razem słucha pół tramwaju.
Dobre MP3 nie musi być drogie, jedne z najlepszych mp3 są to SANSA SanDiska. Mają one bardzo dobrą jakość dźwięku, za przystępną cenę. Np. Clip 2GB kosztuje 100zł, a Fuze - troszkę lepszy 2GB 200zł i ma dodatkowo slot na karty pamięci, czyli dokupujesz sobie SDHC 8GB za 70zł. Smile Tu mała recenzja SANSA Fuze, gorąco ja polecam dzięki niej zdecydowałem się na jej kupno. http://www.anythingbutipod.com/archives/2008/03/sandisk-sansa-fuze-review.php
Zbiegając z tematu sprzętu przenośnego Artur0, to przy kompie mam zestaw 2.1 kultowej firmy Altec Leansing model FX4021. Porównywalne do BOSE Companion II, a przez niektórych uważane nawet za lepsze, w tym też przez mnie, miałem okazje testować te BOSE i zrobiłem sobie porównanie.
Powrót do góry

trocu
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

PostWysłany: Pon Wrz 22, 2008 22:55
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Bernardzik napisał:
Co do Aurvana to bym polemizowal, bo chodzi ci chyba o Creative, ktore wedlug mnie sa smiesznie slabe w porownaniu do innych firm, ktore wymieniles.

Nie sposób się nie zgodzić, że Zen'y są śmiesznie słabe w porównaniu do pozostałych, wymienionych przeze mnie firm - celowo wpisałem je na początek listy, jako budżetowa propozycja słuchawek aspirujących do miana studyjnych. Choć nie da się ukryć, że to takich nie należą to zdecydowanie w przedziale cenowym do 150 zeta plasują się na szczycie listy [choć nie twierdzę, że na samym czubku]. Jeśli zaś chodzi o propozycje polemiki to chętnie wysłucham, może dowiem się czegoś interesującego i zmienię swoje zdanie - bo właśnie przymierzam się do zakupu tychże.
Powrót do góry

Bernardzik
Nowy(a)

PostWysłany: Wto Wrz 23, 2008 10:24
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Jeśli chodzi ci o Auruvana (muszle dj), to zamiast nich proponowałbym ci Sennheiser HD515, można o dziwo już dostać za 250zł, lepiej troszkę poczekać i odłożyć te 100zł dodatkowe, a jakość na pewno będzie lepsza. Sam chciałem je kupić, ale zdecydowałem się na pchełki.
Powrót do góry

trocu
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

PostWysłany: Wto Wrz 23, 2008 12:13
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Bernardzik napisał:
Sam chciałem je kupić, ale zdecydowałem się na pchełki.

Zen'y to również są pchełki.. czyli nadal brakuje sensownej alternatywy.
Powrót do góry

Bernardzik
Nowy(a)

PostWysłany: Wto Wrz 23, 2008 21:05
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Czyli ty chcesz pchełki Auruvany. No to na przykład bardzo dobra alternatywą będą FATmany za 170zł lub Sennheiser CX 400 za 250zł ( ja kupiłem na promacji za 150zł). Fajne też są JBL 220 Reference za 220zł.
Powrót do góry

broda
Nowy(a)

PostWysłany: Sro Wrz 24, 2008 13:39
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Miałem ZEN Aurvana, jednak użyłem ich może jakieś 5 razy, jakość dźwięku nie oszołomiła mnie, przez co sprzedałem. DJskie miałem taniochę czyli BEHRINGER, oraz lepsze czyli PIONEER, jednak nie bardzo miał bym jak podłączyć ich do iP :p
Jeśli miał by ktoś sensowną propozycję dobrych dokanałówek z mikrofonem to skorzystał bym z porady Very Happy

trocu
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

PostWysłany: Sro Wrz 24, 2008 14:31
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Bernardzik napisał:
bardzo dobra alternatywą będą [...] Sennheiser CX 400

To były pierwsze słuchawki, które brałem pod uwagę - zanim dowiedziałem się o Aurvanie Smile W sumie teraz nie potrafię uzasadnić zmiany mojej decyzji, więc może powinienem wrócić na pierwotny kurs - czyli na Sennheiser Very Happy Powiedz mi, czy występuje w nich efekt mikrofonowy (kiedy kabel od słuchawek ociera się o ubranie, to słyszysz szum w słuchawkach)?
Powrót do góry

Bernardzik
Nowy(a)

PostWysłany: Sro Wrz 24, 2008 14:52
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Jest taki motyw, że jak ociera to nic nie słuchać. Ale jak kabel się majta i uderza na boki to słychać w słuchawkach takie stukanie. Ale to nie jest problem, bo słuchawki maja przypinkę do ciuchów i się nie majta, a po drugie to gąbeczki piankowe FOAM EARTIPS, będę je niedługo sprowadzał z Kanady, bo tylko tam je robią.
Powrót do góry

Artur0
Ekspert
Ekspert

PostWysłany: Sro Wrz 24, 2008 15:49
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Ja mam Sennheisery HD 457 i HD 270, zauważyłem,że nie uwzględniłem tego w poprzednim poście. Razz

Bernardzik
Nowy(a)

PostWysłany: Sro Wrz 24, 2008 20:14
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Też fajne modele, tylko mnie osobiście denerwuje to, że wszystkie modele poniżej HD5xx nie przykrywają mi w całości uszu.
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Idź do strony 1, 2  Następny
Wszystkie czasy w strefie
WSR Strona Główna
->Muzyka
Strona 1 z 2